יתרונותיו של הטופו | מהי פסוריאזיס?

ניוזלטר יולי 2013

tofu350-170שלום לכולם,

בניוזלטר הנוכחי נדבר על התועלת באכילת טופו עם מתכון מומלץ, ועל מחלת הפסוריאזיס המטופלת בהצלחה רבה במרפאתנו.

בברכה, 

דוד פרלה

dudi-sign2

 

 


 

אוהבים טופו? יש לזה גם יתרונות בריאותיים

מקורו של הטופו הוא במזרח אסיה. הטופו נחשב למזון ייחודי בגלל ערכו התזונתי הרב. מופק מפולי סויה, לאחר בישול ועיבוד מתקבל מהפולים מעין נוזל חלבי שלו מוסיפים חומר מקריש הנקרא ניגרי, וכך נוצרים גושי הטופו. טופו אינו מכיל חומרי טעם או ריח ואינו מכיל חומר משמר. פולי הסויה והטופו מכילים את כל חומצות האמינו, כולל אלו החיוניות באינן מיוצרות בגופינו, ולכן מספקים לנו חלבון באיכות מעולה. הטופו דל בקלוריות ובשומן ואינו מכיל כולסטרול.

להמשך קריאה >>

למתכון: קציצות טופו ועדשים >>

 

פסוריאזיס – מה הגורמים למחלה ואיך אפשר לטפל בה ביעילות?

פסוריאזיס היא מחלת עור כרונית ששיעור החולים בה באוכלוסייה מגיע לכ- 2-3%.

שמה גזור מן המילה היוונית psora = גרד. ברפואה הסינית נקראת המחלה bai bi = פריחה עם כתמים מכוסים קשקשים. וגם song pi xyam = קליפה של עץ המחט, וזה על שום הביטוי הקליני של הפסוריאזיס – רבדים סימטריים מורמים מעל העור, רובם אדומים ומכוסים בקשקש עבה לבן לעיתים עם גרד.

להמשך קריאה >>