טעמים בתזונה הסינית וגריסי פנינה

ניוזלטר פברואר 2013

tea350-175שלום לכולם,

אנחנו ממשיכים החודש עם נושא התזונה, בהיבטו הסיני ובהיבטו המערבי. מעניין וחשוב להבין את משמעות הטעמים ברפואה הסינית וקצת על חשיבותם המרובה של גריסי הפנינה כמזון בריא ויעיל.

בברכה, 

דוד פרלה

dudi-sign2

 

 


 

תזונה מנקודת המבט של הרפואה הסינית

מאפייני המזונות:

כפי שרוב המונחים ברפואה הסינית אינם דומים לאלה של הרפואה המערבית, כך גם מאפייני המזון מוגדרים באופן שונה לגמרי מזה המקובל בתורת התזונה המערבית. ערכים תזונתיים בהגדרתם המערבית – פחמימות, חלבונים, ויטמינים, מינרלים וקלוריות וכדומה – אינם נהוגים בתזונה הסינית הטיפולית, אך לא אחת אפשר למצוא בשתי הגישות המלצות דומות לטיפול תזונתי באותן תופעות מחלה שונות.

להמשך קריאה >>

 

המלצת תזונה – גריסי פנינה

גריסי הפנינה הם בעצם שעורה מעובדת, בעלת חומרים מזינים. בתזונה הסינית, גריסי הפנינה הן מאכל בעל אנרגיה קרירה, והיא מגיעה אנרגטית למרידיאן הטחול, הריאות והכליות. הכיוון שלה כלפי מטה.

תועלת בריאותית – יש לגריסי הפנינה יכולת טובה לנקז לחות ובצקת מהגוף על ידי שיתון ולטפל בפצעים מוגלתיים. יכולתה להפחית לחות, בנוסף מחזקת את הטחול ומפסיקה שלשול. הגריסים יעילים גם לטיפול בכאבי פרקים המערבים לחות וחום, במצב שבו המפרק חם, נפוח, מלווה בתחושת כבדות ולעיתים גם בנימול בגפה.

להמשך קריאה ולמתכון המלא >>