מתכון: לזניה ירקות לשמירה על עור בריא

הרפואה הסינית רואה במעטפת העור החיצונית מראה למתחולל בפנים הגוף. מסיבה זו, בבואו לטפל בבעיה בעור, יתמקד המטפל ברפואה הסינית בהחזרת האיזון הפנימי תוך שימת דגש רב על תזונה מתאימה.

בעונת החורף, בה האוויר יבש, סובלים רבים מבעיות עור המאופיינות ביובש, כמו סבוריאה ופסוריאזיס. עקרונות הרפואה והתזונה הסינית מעניקות תשומת לב רבה לשמירת חום הגוף בחורף, ועל כן ההמלצות הן למאכלים בבישול ארוך. המזונות המומלצים הם דגנים מלאים, קטניות, זרעים ואגוזים. תזונה נכונה, בשילוב התכנסות אנרגטית המכוונת פנימה והפחתת ההחצנה, הנתפסת כקיצית, יסייעו לשמור על בריאות טובה ונכונה בעונת החורף הקרירה.

לפניכם מתכון ללזניה המורכבת מעלים ירוקים, ירקות ואגוזים. הלזניה אינה כוללת מזונות העשויים לפגוע באיזון הפנימי בגוף בעונת החורף, כמו שמן לטיגון, בשר או דברי חלב. לירקות ולעלים השפעה מקררת על הגוף, החיונית בעת התפרצות מחלת עור. לפי הרפואה הסינית, עדיף להשתמש באגוזים להכנת רטבים מאשר במוצרי חלב, המייצרים עודף ליחה הפוגעת בעור.

lasagna2מצרכים ל-4 סועדים

  • חבילת דפי לזניה מקמח כוסמין
  • 6 עגבניות בשלות
  • 300 גרם אגוזי קשיו או מקדמיה
  • 1/4 כוס אורגנו, רצוי טרי
  • 1 כפית כורכום
  • 3 זוקיני
  • 1/4 ק"ג עלי תרד
  • 4 גבעולי מנגולד
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1.5 כוסות מים
  • תבנית זכוכית חסינת חום 20X40

אופן ההכנה

משרים את עלי התרד והמנגולד במים פושרים שהומלחו בכפית מלח למשך חצי שעה. שוטפים ומסננים.

קוצצים גס את העלים ומאדים במחבת עם כף מים עד שיתרככו.

קוצצים את הזוקיני לקוביות קטנות, מאדים במחבת עם כף שמן זית למשך 10 דקות, מתבלים ומוסיפים את המנגולד והתרד המאודה. מערבבים ומכבים את הלהבה.

מכניסים לבלנדר עגבניות, קשיו, אורגנו, מלח, כורכום ומים. טוחנים לקבלת רוטב סמיך אך לא מדי.

את הלזניה מכינים משלוש שכבות: שכבה תחתונה של אטריות שמרפדת את התבנית, עליה מפזרים מתערובת הירקות, על הירקות יוצקים רבע מכמות הרוטב, מכסים בשכבת אטריות לזניה, ירקות, רוטב, ושכבה אחרונה כנ"ל.

אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. ממתינים מעט לפני שפורסים למנות.

 

המתכון מתוך הספר ״תזונה ומתכונים לעור בריא״ מאת דוד פרלה