הרפס

דוד פרלה
  • הרפס סימפלקס הוא נגיף (וירוס) מדבק הגורם לדלקת עור, שמאופיינת בשלפוחיות קטנות באיזור הפה או הנרתיק ונקראת בעברית שלבקת פשוטה.
  • הזיהום הראשוני מופיע בדרך כלל בילדות ונגרם על ידי מגע קרוב עם חברים או בני משפחה, שנושאים את הנגיף ומעבירים אותו על ידי נשיקה, או במגע קרוב אחר. ברוב המקרים הנגיף מועבר ללא הופעת תסמינים, או עם מעט מאוד תסמינים. עם זאת, בחלק מועט מהמקרים הזיהום יכול להיות קשה ולגרום אפילו לאשפוז.
  • הטיפול הטבעי במחלה כולל אקופונקטורה (דיקור), צמחי מרפא ושינוי תזונתי – שמטרתם להחזיר את האיזון לגוף ולהגיע למצב בו הסביבה בה נמצא נגיף ההרפס לא תיצור גירוי להתפרצותו.

המלצות מטופלים ורופאים

המלצות רופאים | 06.07.2020

פרופסור הנרי טראו: ״הטיפול המשולב במחלות עור מקצר את זמן ההחלמה״

המלצה של פרופסור הנרי טראו על דוד פרלה

דוד פרלה מוכר לי שנים רבות כמטפל ברפואה משלימה – רפואה סינית הוליסטית המשלבת אקופונקטורה ונתינת צמחים עם תכונות ייחודיות.

דודי התחיל לעבוד במרפאת עור בתל השומר לפני הרבה שנים והיה בעצם הראשון שפתח שירות בדיציפלינה זאת. הוא עבר השתלמות מיוחדת בסין בתחום הרפואה הסינית במחלות עור, לדעתי היחיד בארץ.

משך כל השנים עבדנו ביחד, אנחנו ברפואה קונבנציונלית ודודי פרלה ברפואה משלימה. טיפול משולב זה הביא לתוצאות לא מבוטלות ואין ספק שהיה לעזר רב למטופלינו.

ברצוני להוסיף גם שהטיפול המשולב דהיינו רפואה קונבנציונלית + אקונפוקטורה במחלות עור כרוניות כמו דרמטיטיס אטופית, פסוריאזיס, אורטיקריה, אקנה, אלופציה אראטה, סבוריאה, מקצר בהרבה מקרים את ההחלמה.

יש עבודות שפורסמו על השילוב שמוכיחות את זה.

דודי פרלה פירסם אתי ועם ד״ר פרס סלמה עבודה בדרמטיטיס אטופית שאף היא הולכת לאותו כיוון.

פרופסור הנרי טראו
רופא בכיר מחלקת עור ביה"ח שיבא
לשעבר מנהל המחלקה

הרפס | 31.12.2019

״הטיפול בהרפס בפנים איפשר לי להפסיק עם התרופות״

המלצת מטופלת שסבלה מהרפס

הגעתי למרפאתו של דוד פרלה לאחר המלצות רבות.

אני סובלת מהתפרצויות תכופות של הרפסים באזור הפנים ומקבלת טיפול קבוע תרופתי.

בהגיעי למרפאתו של דוד פרלה זכיתי להרגיש שיפור משמעותי נפשי ופיזי והפסקתי להשתמש בטיפול התרופתי הקבוע שלקחתי (שהיה מלא בתופעות לוואי).

ממליצה בחום להגיע למרפאתו של דוד פרלה, לאנשים שסובלים מבעיות עור כי הטיפולים ממש עוזרים.

המלצות רופאים | 09.07.2020

ד״ר שרון באום: ״ממליצה בחום לשלב את הרפואה הסינית בטיפול הקונבנציונלי בבעיות עור״

המלצה של ד

מהיכרותי עם דוד העובד במחלקת העור ביחד עימי בבית החולים שיבא מזה 15 שנה נוכחתי ביכולותיו לשלב בצורה אינטגרטיבית טיפולי רפואה סינית – דיקור וצמחי מרפא – עם הטיפול הרפואי הקונבנציונלי הניתן במחלקתנו. שילוב זה הביא לתוצאות קליניות מצוינות במגוון גדול של חולים הסובלים מבעיות עור.

במסגרת העבודה במחלקת העור צבר דוד ניסיון טיפולי רב בעקרונות הרפואה הקונבנציונלית ואף הראה בעבודות ומחקרים שפורסמו בעיתונים רפואיים את יעילות השילוב של הטיפול ברפואה סינית באטופיק דרמטיטיס ואורטיקריה.

לדוד יכולת טיפולית גבוהה במגוון בעיות עור ומסירות רבה למטופליו.

אני ממליצה בחום לכל מטופל לשלב את הרפואה הסינית במסגרת הטיפול הקונבנציונלית בבעיות עור שכיחות כגון אטופיק דרמטיטיס, אורטיקריה, פסוריאזיס, סבוריאה, אלופציה אראטה (נשירת שיער), ויטיליגו, אקנה.

בכבוד רב,
ד״ר שרון באום
ס. מנהל מחלקת עור ביה״ח שיבא

טיפול בהרפס

ההוראות לטיפול במחלה זו מביאות בחשבון את חומרת ההתפרצות, המצב החיסוני של החולה, ואם מדובר בזיהום ראשוני או זיהום חוזר.

אם מתחילים את הטיפול בשלב מוקדם, יש הפחתה בנגעים בתוך ומחוץ לרירית הפה, פחות חום כללי וצמצום בעיות של שתייה ואכילה. במקרים קשים יותר, של ילדים חולים באופן חמור, עלול להתעורר צורך באשפוז כדי לתת נוזלים, דרך הווריד.

איך מטפלים בהתקפים חוזרים של הרפס? – יעילות הטיפול מינימלית ורק אם מתחילים את הטיפול בשלבים מאוד מוקדמים של הזיהומים. לכן, על החולים להיות עירניים לסימנים הראשונים של ההתקף.

האם קיימת תרופה להרפס? – התקף חוזר של התופעה מגיב בטיפול מקומי עם המשחות: Acyclonin, Penciclonin, Docosanol או לטיפול סיסטמי בכדורים: Acyclonin, eamcyclonin, Volacydobin. במקרים של התקפים תכופים ניתן לשקול טיפול מונע לטווח ארוך עם תרופות אלה.

טיפול טבעי בהרפס – באמצעות רפואה סינית

הרפואה הסינית רואה במצב העור השתקפות של חוסר איזון פנימי, נפשי ופיזיולוגי. התסמונת הבולטת ביותר בהרפס בהתבוננות של רפואה סינית (השונה מזו של הרפואה המערבית), היא הצטברות של חום ולחות בגוף. החום מתבטא באדמומיות הפצעים ובחושות על גבי העור.

חשוב לציין, שמתח מהווה גורם מאיץ להתפרצות ההרפס, מכיוון שבהתבוננות סינית הוא גורם להוספת חום ובכך ליציאת הפצעים לפני העור.

טיפול בדיקור

מכוון בעיקר להרגעת הנפש, וכמו כן נעשה שימוש בנקודות דיקור שהשפעתן מקררת את פני העור. צמחי המרפא הניתנים במצב זה הינם יותר מרים וקרים, ותפקידם לסלק את החום והלחות מהגוף, ובכך למנוע את התפרצות ההרפס.

שינוי תזונתי

הכולל הימנעות ממאכלים חריפים ומתובלים. תבלינים כמו כורכום, כמון ופלפל שחור מוסיפים חום לגוף, ויכולים להגביר תחושות של גרד.

קפה ומשקאות קלים המכילים קפאין גם הם נחשבים כיוצרי חום. חשוב להימנע ממאכלים מטוגנים שעל פי התזונה הסינית מוסיפים להיווצרות לחות בגוף. עדיף אוכל מבושל או מאודה. מומלץ להימנע מאכילה מרובה של מוצרי חלב, ובמיוחד – גבינות קשות. מוצרי החלב תורמים להיווצרות הלחות בגוף.

טיפול בצמחי מרפא

טיפול פרוביוטי

יינתנו הנחיות לנטילת תוסף הפרוביוטיקה הייעודי שלנו – פרוביוטיקה 20/10.

שמירה על כל אלה, במקביל לטיפול בדיקור וצמחי מרפא, יכולים להביא להטבה משמעותית במצב ולמניעת התפרצויות חוזרות של נגיף ההרפס.

שאלות ותשובות נפוצות

  • אבחון חיצוני של הרפס – מראה השלפוחיות הוא בדרך כלל כל כך טיפוסי, שדי לרופא ולמטופל בהסתכלות כדי להגיע לאבחון. אם האבחנה לא ברורה, ניתן לבצע משטח עור תרבית נגיפים.

  • זיהום חוזר עלול לקרות כאשר הזיהום הראשוני עובר ריפוי מלא, בלי להשאיר צלקת, אך הנגיף עובר לתאי עצב ונשאר שם בצורה רדומה. רוב האנשים לא סובלים מזיהום חוזר, אך בחלק מהמקרים הדלקת עלולה לחזור.

    הזיהום החוזר מופיע באותו מקום של ההתפרצות הראשונית, או בקרבה מיידית. תדירות ההתקפים יכולה להיות פעם במספר שבועות, חודשים, או לעיתים רחוקות מאוד. בהתקפים חוזרים הזיהום הוא בדרך כלל קל ונסוג עצמאית תוך שבוע או שבועיים.

  • מבחינים בין שני סוגים של נגיף זה, המערבים בפעולתם חלקי גוף אחרים:

    סוג 1 – מערב בדרך כלל שפתיים, פה, אף, סנטר ולחיים, אך יכול גם לערב את אזור הנרתיק.

    סוג 2 – מערב בדרך כלל את אזור הנרתיק אחרי מגע מיני עם בן (בת זוג) שנושא את הנגיף. פעולתו מתאפיינת בשלפוחיות מכאיבות באיזור איברי המין.

  • המנגנון שגורם לפעולתו החוזרת של הנגיף עדיין לא ברור, אך ניתן להצביע על גורמים המדרבנים תגובה זו. מדובר בגורמים רבים ומגוונים, כמו: מתח נפשי, מחלה כללית, חשיפה לשמש, טראומה, עייפות, מחזור חודשי, שפתיים סדוקות ועונות השנה.

    יש גם דיווחים על מקרים של התפרצות הרפס אחרי ניתוח של עצם V (טריגמינלי), טראומה לרירית הפה, מתן אפידורלי של מורפין, פרוצדורות קוסמטיות לפנים, כולל קילוף עור כימי, מכני או על ידי לייזר.

    ניתן לגרום לראקטיבציה של הנגיף הרפס סימפלקס בחיות מעבדה כגון עכברים וארנבות, על ידי חשיפה לקרני אולטרה סגול, עליית חום, טראומה מקומית וגורמים פיזיולוגים אחרים.

  • הגישה הטיפולית של דוד פרלה היא שבמיוחד במקרים בעלי דרגת חומרה בינונית וקשה, מומלץ במידת הצורך לשלב את הטיפול הטבעי כטיפול תומך בטיפול הרפואי הקונבנציונלי המקובל.

    שילוב זה יביא להשגת תוצאות מירביות להקלה מהירה במצב העור, להפחתה בצורך בתרופות עם תופעות לוואי, לזירוז בתהליך ההחלמה הטבעי של הגוף ויאפשר גם במחלות עור כרוניות עקשניות הפוגות ארוכות יותר ושיפור משמעותי באיכות חיי המטופל. דוד פרלה עובד בשיתוף פעולה עם רופאי עור רבים.

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם