תבשיל אורז ומנגולד

חומרים (כ- 5 מנות)

  • שליש כוס שמן זית
  • 2 בצלים, גודל בינוני – קצוצים דק
  • 5 שיני שום פרוסות או כתושות
  • 555 גרם מנגולד טרי – להפריד גבעול לבן מעלים ירוקים ולקצץ את שניהם בעובי בינוני
  • 1 כוס אורז לבן (רצוי אורז ארוך פרסי או יסמין)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כוסות ציר ירקות או מים
  • מיץ מחצי לימון
  • יוגורט עזים או רגיל להגשה

אופן ההכנה

מחממים בסיר כבד שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שיזהיבו מעט. להוסיף חלקים לבנים מהמנגולד.

מוסיפים את עלי המנגולד הירוקים ומבשלים תוך בחישה כ- 15 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים/מטגנים כ-2-3 דקות.

מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. מכסים, מקטינים החום למינימום ומבשלים כ-25 דקות, עד שכל הנוזלים נספגו והאורז מוכן.

מוסיפים מיץ לימון ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

מגישים חם או פושר, עם או בלי יוגורט.

בתיאבון!

המתכון באדיבות עדי סמולר – רמת אביב