פסטה עם כרישה וזיתי קלמטה

דוד פרלה

החומרים

  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, ספגטיני, מקרוני)
  • מים רותחים + מלח – לבישול הפסטה
  • 6 כפות שמן זית איכותי
  • 1⁄2 1 כוס כרישה, החלק הלבן + מעט מהירוק – חתוך לרצועות דקות באורך כ- 0.5 ס"מ
  • 7-8 שיני שום כתוש
  • 1/3-1/2 כוס יין לבן
  • 1⁄2 כוס זיתי קלמטה או דומה מגולענים וחצויים לשניים
  • 1-2 כפות זרעי שומר יבשים כתושים (אופציונאלי)
  • 1-2 כפות עלי קורנית טרי
  • 10-15 עלי ריחן טרי – קצוץ גס
  • 3/4-1/2 כוס גבינת פטה או בולגרית מפורר (רצוי גבינת עיזים)
  • מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם

אופן ההכנה

לבשל את הפסטה לפי הוראת היצרן, כאשר מוכן, אחרי הסינון לערבב עם 5 כפות שמן זית. לחמם מחבת גדול, רצוי ווק (wok), להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הכרישה ולטגן כ- 15 דקות עד אשר מתחיל להשחים.

להוסיף את השום (פרוס דק מאד או כתוש), לערבב ולהיזהר שהשום לא יישרף, כ- 1-2 דקות, להוסיף זרעי שומר לעוד 1 דקה ולהוסיף את היין, לבשל עד שמירב היין מצומצם.

להוסיף את הזיתים והריחן, את הפסטה המבושלת ולערבב היטב בסיוע 2 מזלגות. אם יבש או יש צורך, ניתן להוסיף שמן זית או מי בישול מהפסטה, להוסיף מלח ופלפל טרי גרוס (הרבה !) ולשמור חם עד 10 דקות לפני ההגשה – אז להוסיף את הגבינה והקורנית ולתקן תיבול.

להגיש לשולחן עם גבינת פרמזן מגוררת בצד.

בתיאבון ! אפשר לשחק עם התיבול עפ"י הטעם והדמיון.

יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם