החומרים
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, ספגטיני, מקרוני)
- מים רותחים + מלח – לבישול הפסטה
- 6 כפות שמן זית איכותי
- 1⁄2 1 כוס כרישה, החלק הלבן + מעט מהירוק – חתוך לרצועות דקות באורך כ- 0.5 ס"מ
- 7-8 שיני שום כתוש
- 1/3-1/2 כוס יין לבן
- 1⁄2 כוס זיתי קלמטה או דומה מגולענים וחצויים לשניים
- 1-2 כפות זרעי שומר יבשים כתושים (אופציונאלי)
- 1-2 כפות עלי קורנית טרי
- 10-15 עלי ריחן טרי – קצוץ גס
- 3/4-1/2 כוס גבינת פטה או בולגרית מפורר (רצוי גבינת עיזים)
- מלח ופלפל גרוס – לפי הטעם
אופן ההכנה
לבשל את הפסטה לפי הוראת היצרן, כאשר מוכן, אחרי הסינון לערבב עם 5 כפות שמן זית. לחמם מחבת גדול, רצוי ווק (wok), להוסיף 2-3 כפות שמן זית, להוסיף את הכרישה ולטגן כ- 15 דקות עד אשר מתחיל להשחים.
להוסיף את השום (פרוס דק מאד או כתוש), לערבב ולהיזהר שהשום לא יישרף, כ- 1-2 דקות, להוסיף זרעי שומר לעוד 1 דקה ולהוסיף את היין, לבשל עד שמירב היין מצומצם.
להוסיף את הזיתים והריחן, את הפסטה המבושלת ולערבב היטב בסיוע 2 מזלגות. אם יבש או יש צורך, ניתן להוסיף שמן זית או מי בישול מהפסטה, להוסיף מלח ופלפל טרי גרוס (הרבה !) ולשמור חם עד 10 דקות לפני ההגשה – אז להוסיף את הגבינה והקורנית ולתקן תיבול.
להגיש לשולחן עם גבינת פרמזן מגוררת בצד.
בתיאבון ! אפשר לשחק עם התיבול עפ"י הטעם והדמיון.