אורטיקריה – מדריך תזונה נכונה

אוריטיקריה (סרפדת) היא מחלה נפוצה מאד שכעשרים אחוז מהאוכלוסייה חוו אותה פעם אחת לפחות בחייהם. במחלה קיים תהליך אלרגי חריף בעור, המתבטא בתגובת כלי דם בעור בצורת "גושים" בצקתיים אדומים בהירים שגודלם נע בן מספר מילימטרים עד עשרות סנטימטרים. הרבדים מופיעים במקומות שונים בגוף, מופיעים ונעלמים במהלך היום. הפריחה מלווה בגרד חזק ותחושת עקצוץ

הרפואה הסינית  מכירה בגורמים הקשורים בהפרעות של מערכת החיסון וברגישות יתר לתרופות ומזון, אך מאבחנת גם מצבים של חוסר איזון פנימי (פיזיולוגי ונפשי) המשפיעים על המחלה. אחת התסמונות הנפוצות באבחון הסיני במחלה זו היא הצטברויות חום ולחות בעיקר במערכת העיכול.

החום יתבטא באדמומיות היוצאת אל העור, והלחות בבצקתיות המאפיינת את הפריחה. המתח המאפיין את האורטקריה גם הוא גורם המעכב את העלמות הפריחה.

הטיפול הטבעי באורטיקריה ברפואה סינית כולל ארבעה מרכיבים שכולם חשובים להצלחתו: טיפול בדיקור – אקופונקטורה, טיפול בצמחי מרפא ושינוי תזונתי בשילוב תוספי מזון.

הטיפול ברפואה סינית יקל על התבטאות המחלה ויזרז את היעלמותה.

אורטיקריה – עצות שימושיות להקלה בגרד ובתסמיני המחלה

הפחתת מתח נפשי ידוע כגורם להתפרצויות והחמרה במחלה. יש לנסות ולהימנע ככול האפשר ממתחים ולחצים ולהרבות בפעילות גופנית מרגיעה כגון – טאי צ'י או יוגה.

לבוש – בדים העשויים מסיבים סינטטיים גורמים לאובדן לחות הגוף, ויכולים להגביר את תחושת הגרד והיובש. לכן רצוי לבחור בגדים העשויים מסיבים טבעיים: 100% כותנה או משי המאפשרים לעור לנשום. מומלץ להימנע ממגע עם חומרים הגורמים לגירוי העור כמו חומרי חיטוי, סבונים, חומרי ניקוי, אבקת כביסה ומרככים (מומלץ להשתמש בהיפו אלרגני), חומרי בישום או בגדי צמר.

רחצה ואמבטיות – יש להשתמש בסבונים מיוחדים היפו אלרגניים הנותנים לחות לעור.

תזונה יש להימנע כמובן מכל מזון שמגביר את תחושת הגרד והפריחה, מומלץ להימנע מלנסות מאכלים חדשים ולא מוכרים. בגלל הצטברויות החום והלחות, התזונה הסינית ממליצה להימנע ממאכלים מחממים ולהרבות במאכלים מקררים.

המלצות תזונה נכונה לחולים באורטיקריה

תזונה מומלצת באורטיקריה מזונות לא מומלצים באורטיקריה
מזונות מקררים באיכותםחשוב לבדוק שאין תגובה אלרגית לחלבון ביצה, בוטנים, חלב ודגים, מזונות בעלי שכיחות גבוהה לאלרגיות
ירקות ושורשיםמלפפון, ברוקולי, חסה, עגבנייה, כרוב סיני, פלפל מתוק (גמבה), אבוקדו, פטריות שמפניון, צנון, עלי צנון, תרד, סלק אדום, אספרגוס, אצות, נצרי במבוקשיטות בישולעדיף להימנע ממזון מטוגן, אפוי או צלוי ולאכול מזון מאודה, מבושל או חי
פירותאבטיח, בננה, תפוח, אגס, מלון, תפוזתבלינים חריפים מחממיםפלפל אדום [וירוק] חריף, פלפל שחור, הל, ג'ינג'ר, קינמון, חזרת, קורנית, ריחן, כמון, כוסברה, קימל, רוזמרין ואגוז מוסקט. עדיף להימנע או לתבל תיבול עדין בלבד
קטניות, דגנים, שמנים וזרעיםגריסים, דוחן, חיטה, טופו, פולי סויה צהובים, סובין חיטה, שעועית מש ולימה, שעועית ירוקה, עשב חיטה ושעורה, שמן שומשוםיין ואלכוהוללסוגיו השונים מחממים ואסורים לגמרי
מזונות ניטרליים באיכותם – ניתן לשלב בתזונהקפהמשקאות המכילים קפאין מחממים, רצוי להימנע, עדיף תה ירוק או עם נענע
ירקות ושורשיםגזר, דלעת, כרוב, תפוח אדמה, בטטה, תירס, נבטים, קולורבי, פטריות שיטאקי, ארטישוק ירושלמיסוכרלהימנע ככל האפשר מסוכר לבן, עדיף סוכר קנה או סטיוויה
פירות ואגוזיםענבים, זיתים, משמש, שזיף, קוקוס, תאנה, שקדיםירקות ושורשים מחממיםבצל, בצל ירוק, שום, עלי חרדל, פטרוזיליה, שמיר, שומר, עירית, כרישה. מומלץ להמעיט בשימוש בהם. יש להיזהר מירקות סולניים – פלפל, עגבנייה ובמיוחד מחצילים
קטניות, דגנים, שמנים וזרעים אורז לבן, אפונה, עדשים, פול, שיפון, שעועית ירוקה, אזוקיבשריש להמעיט. רוב סוגי הבשר מחממים, במיוחד בשר כבש
מוצרי חלביש להמעיט במיוחד אם יש בעיות נשימה, להימנע מגבינות קשות, צהובה, ניתן לאכול יוגורט במיוחד אלה עם התוספות הפרוביוטיות חלב עיזים עדיף על חלב בקר
חטיפים המכילים חומרי טעם וריחבמיוחד אלה המכילים מונוסודיום גלוטומט. להימנע ולעבור לחטיפי בריאות שאינם מכילים אותם

פרוביוטיקה – חיידקי מעיים ידידותיים העוזרים לווסת את אוכלוסיית הקנדידה במעיים ולשפר בכך את היכולת להילחם במרכיב הפטרייתי (הליקובקטור פילור) הקיים באורטיקריה.

שלח פנייה ישירה לדוד פרלה


  • Please leave this field empty.