- מולוסקום הוא סוג של יבלות ויראליות על העור, שנגרמות על ידי הוירוס המכונה MCV (Molluscum Contagiosum-Virus) והוא שייך לאותה משפחה של וירוסים המשמשים לחיסון כנגד אבעבועות שחורות (pox-virus). הווירוס שכיח גם בילדים, וגם במבוגרים העלולים להידבק בו במגע מיני.
- מאחר שהיבלות מדבקות, יש למנוע חשיפה של ילדים אחרים ליבלות אלו ומומלץ שימוש במגבות נפרדות לילד הסובל מיבלות ויראליות.
-
הטיפול ברפואה הסינית במולוסקום מורכב בראש וראשונה מאבחון של חוסר האיזון בגוף, במטרה להחזיר את האיזון הפנימי והחיצוני. הטיפול הטבעי במולוסקום יסייע בזירוז ההחלמה ובהעלמת הנגעים מהעור.
איך מטפלים במולוסקום באופן טבעי?
הטיפול ברפואה הסינית במולוסקום מורכב בראש וראשונה מאבחון של חוסר האיזון בגוף, במטרה להחזיר את האיזון הפנימי והחיצוני.
למטופל יותאמו טיפול בדיקור וצמחי מרפא בעלי פעילות אנטי ויראלית שמטרתה לחזק את המערכת החיסונית. כל אלה יזרזו את היעלמות היבלת וימנעו את חזרתה. כמו כן יינתנו הנחיות לנטילת תוסף הפרוביוטיקה הייעודי שלנו – פרוביוטיקה 20/10.
האם ניתן לשלב את הטיפול הטבעי בטיפול הרפואי המקובל?
הגישה הטיפולית של דוד פרלה היא שבמיוחד במקרים בעלי דרגת חומרה בינונית וקשה, מומלץ במידת הצורך לשלב את הטיפול הטבעי כטיפול תומך בטיפול הרפואי הקונבנציונלי המקובל. שילוב זה יביא להשגת תוצאות מירביות להקלה מהירה במצב העור, להפחתה בצורך בתרופות עם תופעות לוואי, לזירוז בתהליך ההחלמה הטבעי של הגוף ויאפשר גם במחלות עור כרוניות עקשניות הפוגות ארוכות יותר ושיפור משמעותי באיכות חיי המטופל. דוד פרלה עובד בשיתוף פעולה עם רופאי עור רבים.
הטיפול הטבעי במולוסקום יסייע בזירוז ההחלמה ובהעלמת הנגעים מהעור. למידע ופרטים נוספים, צרו קשר.

שאלות ותשובות נפוצות
-
המולוסקום מופיע לרוב בילדים באזורי הפנים, השחי, הבטן, החזה והגפיים (בעיקר באזור שמאחורי הברך והמרפק הפנימי). במבוגרים אזורי ההדבקה השכיחים הם איזור המפשעה, הירך הפנימי וסביב אברי המין.
-
הוירוס גורם ליצירת נגע עורי בודד (יכולים להיות הרבה נגעים, אבל כל אחד מהם נפרד) מורם בצורת גבעה שקוטרה 2-7 ס"מ (ולעיתים נדירות 1 ס"מ). צבעו כצבע העור או מעט אדמדם ובמרכזו מעין שקערורית המלאה בחומר לבן-שעוותי. הנגעים נוטים להתרכז באזורים מוגדרים בהם צפיפותם יכולה להיות גדולה. בחלק מהמקרים ניתן לראות נגעים המפושטים על פני כל העור.
אצל ילדים הסובלים מאטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור) יש לעיתים נטייה לתחלואה קשה יותר ומפושטת יותר. לעיתים (בכ-10% מהמקרים) ניתן לראות סביב הנגעים מצב דלקתי של העור (אקזמה) – טראומה לאזור הנגע, המתבטא באודם בעור שסביב הנגעים – עקב תגובה חיסונית לזיהום הויראלי המתחולל בהם. עוד על אסטמה של העור אצל ילדים ותינוקות קראו כאן >>
ברוב המקרים די במראה הייחודי של הנגע עם השקערורית במרכזו לצורך אבחנה. ניתן לבדוק נוגדנים בדם כנגד הוירוס הקיימים בכ-75% מהחולים בעלי הנגעים העוריים. גם בביופסיה מהנגע ניתן לזהות את המראה הספציפי הקיים במחלה זו.