גרד בעור – סיבות שכיחות ודרכי טיפול טבעיות

גרד בעור זו תופעה טבעית ושכיחה מאוד המשותפת לכל בני האדם. הגרד גורם לנו לחשק עז לשרוט את עורנו, ועל אף שהוא לא נחשב למסוכן ולרוב חולף מעצמו, הגרד יכול להיות סממן למחלה או לנבוע על רקע תופעה מסוימת. כמו-כן, הגרד עלול להוביל לפצעים או זיהומים הנגרמים כתוצאה משפשוף העור. הגרד יכול להיות מקומי לאזור מסוים בגוף או מפושט על-פני כל הגוף. מה הן הסיבות השכיחות לגרד וכיצד ניתן לטפל בו באופן טבעי?

מפסיקים להתגרד – הטיפול המשולב באטופיק דרמטיטיס
גרד בעור – איך ניתן לטפל בזה באופן טבעי?

סיבות שכיחות לגרד בעור

  • מחלות עור כגון: אורטיקריה, פסוריאזיס, אטופיק דרמטיטיס [אסתמה של העור] סבוריאה פטרת ועוד – גרד המתפתח על רקע מחלת עור יהיה גרד עקשני שמתלוות אליו תופעות נוספות כדוגמת קשקשים, אך לא בהכרח. הגרד לא יעבור מעצמו עד לקבלת טיפול.
  • אלרגיה – חשיפה לגורמים סביבתיים מסוימים עלולה לעורר תגובה אלרגית, שתבוא לידי ביטוי, גם או רק, בגרד בעור. בין הגורמים הסביבתיים הידועים כמעוררי גרד בעור הם צבעים וציפויי בדים, תכשירי קוסמטיקה, מגע עם צמחים עוקצניים ומגרדים ועוד.
  • מחלות מערכתיות – ישנן מערכות רב-מערכתיות הפוגעות בכל הגוף, וכוללות בין היתר גרד ממושך. למשל – יתר או תת פעילות של בלוטת התריס, סוכרת, תופעות שונות בכבד ועוד.
  • הריון – נשים בהריון עלולות לסבול מגרד. זוהי תופעה שכיחה שנעלמת בדרך כלל לאחר הלידה. הגורם לגרד היא בדרך כלל מחלת עור [אורטיקריה –סרפדת] שמתפתחת בעיקר בקרב נשים הרות.
  • זיהומים – גרד עלול להיות סימפטום של זיהום בגוף, למשל זיהום פטרייתי בכף הרגל, זיהום בנרתיק, אבעבועות רוח או זיהום נגיפי אחר.
  • גיל המעבר – גרד בגיל המעבר אופייני בעיקר לנשים ובסמוך להפסקת הווסת. זהו סימפטום שכיח של שינויים ברמת הורמוני המין הנשיים.

אבחון הסיבה המדויקת

רובנו נוטים להתייחס לגרד כאל תופעה מתסכלת שתחלוף בתוך שעות. עם זאת, ככל שמדובר בתופעה של גרד מתמשך וכואב, כדאי לפנות לבדיקה רפואית ולא להתעלם מהמצב. לא תמיד הגרד חולף מעצמו ולעיתים הוא עלול להעיד על בעיה גדולה יותר. עד אז, כדאי להקפיד על גזירת ציפורניים כדי לא לפצוע את העור בזמן הגירוד, לאפשר אוורור לעור המגורה ולהימנע מרחצה במים חמים ומשימוש בקרמים המכילים בישום או אלכוהול.

טיפים לטיפול טבעי יומיומי

  • הימנעות משימוש בסבונים, קרמים או דיאודורנטים מבושמים – דיאודורנטים וקרמים מבושמים הם דבר מבורך, אבל כשהעור שלנו מגורה – הם ממש מוסיפים שמן למדורה. זה עלול להחמיר את הגרד ובמקרים מסוימים אף לשרוף מאוד.
  • הימנעות מלבישת בגדים צמודים מידי או בגדים מבדים שעשויים לגרות את העור – בגדים צמודים לא מאפשרים לעור לנשום, ואם אתם סובלים מגרד, הם יחמירו אותו. כמו כן, ישנם בדים איכותיים יותר וכאלה שפחות, ובמצב של גרד מומלץ ללבוש בדים איכותיים שלא גורמים גירוי לעור. בנוסף, כדאי לדעת שגם אבקת כביסה היא בין הגורמים לגרד. ניתן להפסיק את השימוש בה כדי לבחון האם היא המקור.
  • שימוש בתחליב לחות לאחר מקלחת כדי למנוע יובש – אחת הסיבות להופעה של גרד היא יובש, ועל כן הגוף שלנו מפריש שומן לעור מדי יום. מקלחות ובפרט שימוש בסבונים שונים מסירים את שכבת השומן הטבעית והופכים את עורנו ליבש יותר ועל כן חשוף לגירודים. אחרי מקלחת, בה מוסרת שכבת השומן, מומלץ להשתמש בתחליב לחות כדי להחזיר לעור את השומניות הנחוצה לו.
  • שימוש בקרמים על בסיס טבעי להרגעת העור – ניתן להשתמש בקרמים טבעיים להרגעת העור כדוגמת קרם אלוורה. קרם האלוורה הוא בטמפרטורה קרירה מאוד, שמלבד החומרים הטובים שבו להרגעת העור הוא גם מקרר את האזור.
  • דיקור סיני – דיקור סיני [ הניתן לאחר אבחון ] משפיע רבות על העור ונחשב לטיפול טבעי אנטי-דלקתי המזרז החלמת תפרחות , מרגיע את הנפש ומשפיע מצוין במגוון רחב של בעיות עור .ישנם עבודות רבות שפורסמו ברפואה סינית המראות יעילות של נקודות דיקור בהפחתת גרד.
  • צמחי מרפא סיניים הניתנים לשתייה לאחר אבחון ברפואה סינית מקילים בצורה משמעותית על הפחתת הגרד וזירוז תהליך ההחלמה.
יצירת
קשר

    השאירו פרטים

    ואחזור אליכם בהקדם

    03-5344006 לקביעת תור

      השאירו פרטים

      ואחזור אליכם בהקדם